Un pădurar condamnat definitiv pentru tăiere ilegală şi furt de arbori este angajat în continuare la Direcţia Silvică


Un pădurar condamnat definitiv pentru tăiere ilegală şi furt de arbori este angajat în continuare la Direcţia Silvică

 Un pădurar din Vaslui, condamnat definitiv pentru tăiere ilegală şi furt de arbori dintr-o pădure particulară, este menţinut în continuare în activitate de către conducerea Direcţiei Silvice Vaslui pe motiv că în hotărârea instanţei nu este specificată o eventuală desfacere a contractului de muncă.


Condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la un an de închisoare cu suspendare pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, pădurarul Cantonului Silvic Fâstâci, Valeriu Ciobanu, îşi desfăşoară în continuare activitatea pe acelaşi post, fără ca împotriva sa să fie luată vreo măsură disciplinară.

Conducerea Direcţiei Silvice Vaslui susţine că nu recurge la desfacerea contractului de muncă pe motiv că pădurarul ar putea da în judecată instituţia pentru abuz şi, odată ce ar câştiga procesul, ar obliga-o să-l reangajeze.

"În hotărârea dată de Judecătoria Vaslui şi menţinută de Curtea de Apel Iaşi nu se face niciun fel de referire dacă Valeriu Ciobanu poate sau nu să mai desfăşoare activitatea de pădurar. Noi nu riscăm să-i desfacem contractul de muncă pentru că am putea fi daţi în judecată pentru abuz şi apoi obligaţi de instanţă să-l reangajăm. Spun asta pentru că am mai avut o situaţie similară în cadrul Ocolului Silvic Epureni când, tot aşa, un angajat a câştigat în instanţă şi a trebuit să-l reangajăm", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Direcţiei Silvice Vaslui, Dumitru Popoiu.

Potrivit sentinţei definitive a Curţii de Apel Iaşi, Valeriu Ciobanu, alături de alte două persoane, au tăiat ilegal şi au furat dintr-o pădure particulară şase stejari, pe care apoi i-au transportat la locuinţa unuia dintre ei. Furtul a avut loc în primăvara anului 2007, atunci când Valeriu Ciobanu era liber profesionist, el fiind angajat în 2008 ca pădurar la Fâstâci, în comuna unde socrul său a ieşit primar în luna iunie a acelui an.

În ianuarie 2012, Valeriu Ciobanu este condamnat de Judecătoria Vaslui la un an de închisoare cu suspendare pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. Pădurarul de la Fâstăci a făcut recurs împotriva sentinţei instanţei vasluiene, fiind respins de Curtea de Apel Iaşi.


Sursa: Mediafax, 12 Februarie 2013

Tags: pădurarcondamnare


  • voturi, Rating: 0/5

    | Bookmark and Share

Articole din aceeasi sectiunePonta: Prin asumarea legii salarizării Guvernul Boc vrea să legalizeze un furt

Ponta: Prin asumarea legii salarizării Guvernul Boc vrea să legalizeze un furt

Moţiunea de cenzură pe legea salarizării bugetarilor urmează să fie citită în Parlament. Liberalii şi social-democraţii reproşează Executivului faptul că, prin ...

citeste continuarea

Ciocan: Le recomand românilor să nu intervină în conflictele din stradă

Ciocan: Le recomand românilor să nu intervină în conflictele din stradă

Poliţia condamnă "spiritul civic" al românilor care vor să aplaneze un conflict. Aceştia ne recomandă să stăm departe de conflicte şi ...

citeste continuarea

Catalin Botezatu si-a dezamagit mama: Mi-a facut un scandal monstru!

Catalin Botezatu si-a dezamagit mama: Mi-a facut un scandal monstru!

Desi are 42 de ani, creatorul de moda a fost mustruluit temeinic de mama lui pentru comportamentul imoral pe care il ...

citeste continuarea

Un gălăţean a jefuit 25 de locuinţe în două luni.

Un gălăţean a jefuit 25 de locuinţe în două luni.

Metodă inedită de furt din Locuiţe. Un bărbat din Galaţi a reuşit să spargă 25 de locuinţe în doar două luni. ...

citeste continuarea


Vizitatori online acum: 105