COD GALBEN DE NINSORI: A2 şi 10 drumuri naţionale, închise. Zeci de trenuri anulate. Cursuri suspendate în sute de şcoli. Cum se circulă şi care e situaţia în ţară

Traficul rutier este întrerupt, vineri, pe mai multe drumuri naţionale, iar cursurile au fost suspendate în 373 de şcoli din cauza zăpezii şi a viscolului. Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, spune că fenomenele meteo care se înregistrează în aceste zile în România sunt cât se poate de normale şi că nu vor fi nămeţi ca în 1954, cel puţin până duminică.

UPDATE 14:48 – Traficul feroviar pe ruta Slobozia Veche – Urziceni a fost închis, 37 de trenuri anulate

Circulaţia feroviară pe ruta Slobozia Veche – Urziceni este închisă, vineri, din cauza viscolului, iar 37 de trenuri au fost anulate, informează CNADNR.

UPDATE 14:45 – CNADNR: Drumul naţional Novac-Rânca (Gorj), închis din cauza viscolului

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă că vineri, începând cu ora 13.30, s-a închis traficul pe DN 67C Novaci-Rânca, între kilometrii 24 şi 34, din cauza viscolului foarte puternic şi a vizibilităţii reduse.

De asemenea, traficul este întrerupt pe DN 1D (Albeşti Paleologu – Urziceni); DN 2 (Urziceni – Buzău), DN 22 (Râmnicu Sărat şi Băile-judeţul Buzău); DN 23A (Focşani-Gologanu); DN 23B (Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea); DN 24D (Bălăbăeşi – Vârlezi, judeşul Galaţi); DN 2C (Costeşti – Padina, judeţul Buzău); DN 2N (Bogza – Dumbrăveni – Jitia ); DN 2R (Jitia – Vintileasca).

Traficul pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă de peste 7,5 tone a fost restricţionat, vineri, pe A 2 Lehliu – Cernavodă şi pe patru drumuri naţionale, informează CNADNR.

Cele patru drumuri naţionale sunt DN 3 Lehliu – Călăraşi, DN 3A Lehliu – Feteşti, DN 22C Cernavodă – Murfatlar şi DN 3 Murfatlar – Constanţa.

Poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, şpferii trebuie să ia în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii trebuie să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

UPDATE 14:45
 – O femeie lovită de un utilaj de deszăpezire în Bucureşti a murit

O femeie a fost lovită de un utilaj de deszăpezire, vineri, pe strada Orşova din Bucureşti. Medicii SMURD prezenţi la faţa locului au încercat să o resusciteze, însă aceasta a murit la scurt timp după aceea, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

UPDATE 13:46 – 39 de trenuri sunt anulate în acest moment, în special din sau spre Galaţi, Tulcea şi Constanţa, informează gandul.info.

UPDATE 13:45
 – Trafic blocat pe Canalul Dunărea-Marea Neagră după ce un împingător s-a defectat din cauza gerului

Traficul pe Canal Dunăre-Marea Neagră a fost blocat, vineri, după ce un împingător s-a defectat din cauza gerului, iar alte două convoaie din spatele acestuia a trebuit să aştepte remedierea defecţiunii, navigaţia pe canal desfăşurându-se în aceste zile pe un şenal cu o lăţime de circa 20 de metri.

UPDATE 13:19
 – Încă doi oameni au murit din cauza gerului. Ce recomandă Ministerul Sănătăţii

Alte două persoane din judeţele Tulcea şi Sălaj au murit din cauza gerului, numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger până în prezent fiind 24, informează Ministerul Sănătăţii.

UPDATE 13:19
 – Un avion care circula pe ruta Bucureşti-Bari (Italia) a fost întors din drum, din cauza viscolului, informează gandul.info.

UPDATE 13:00 – Autostrada A2 a fost închisă pe tronsonul Bucureşti – Lehliu

Autostrada Soarelui a fost închisă, vineri, pe tronsonul Bucureşti – Lehliu, din cauza viscolului şi a zăpezii, infromează Centrul Infotrafic. Măsura a fost luată de la 12.25, potrivit sursei citate.

UPDATE 12:55 – Un bărbat a murit, cel mai probabil din cauza frigului, fiind descoperit de poliţişti într-un imobil dezafectat din municipiul Constanţa, fiind prima victimă a gerului înregistrată în această iarnă la Constanţa. Potrivit poliţiştilor constănţeni, trupul bărbatului a fost descoperit într-o clădire dezafectată de pe strada Daciei nr. 64 din municipiul Constanţa. Bărbatul nu avea documente asupra sa, dar poliţiştii spun că ar face parte din rândul persoanelor fără adăpost.

UPDATE 12:22 – Cursurile au fost suspendate în 373 şcoli din 29 de judeţe

Cursurile au fost suspendate, vineri, la nivel naţional, în 373 de unităţi de învăţământ din 29 de judeţe din cauza condiţiilor meteorologie nefavorabile, informează Ministerul Educaţiei.

UPDATE 12:18
 – Directorul ANM: Nu vor fi nămeţi ca în `54 cel puţin până duminică. Nimeni nu poate spune ce va fi de luni

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, spune că fenomenele meteo care se înregistrează în aceste zile în România sunt cât se poate de normale şi că nu vor fi nămeţi ca în 1954, cel puţin până duminică, neputându-se spune acum cât va fi, de luni, stratul de zăpadă.

UPDATE 11:50
 – Circulaţia pe DN 2, închisă între Buzău şi Urziceni din cauza viscolului

Circulaţia pe DN 2 (E 85) a fost închisă, vineri, pe tronsonul între Buzău şi Urziceni, în prezent în judeţul Buzău fiind închise, din cauza zăpezii şi a viscolului, alte două artere naţionale şi 15 judeţene.

UPDATE 10:20
 – Timpul de ajungere la caz în urgenţele majore de cod roşu este de 10 minute şi 25 de secunde, însă la consultaţiile la domiciliu este de două ore şi 25 de minute, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu.

” În pofida traficului destul de dificil, totuşi, la urgenţele de cod roşu ajungem în 10 minute şi 25 de secunde. În schimb, la consultaţiile la domiciu, timpul de ajungere la caz este în medie, de 2 ore şi 25 de minute . De aceea, îi rugăm pe toţi cei care ne cer consultaţii la domiciliu să aibă răbdare. Cu certitudine un echipaj de-al nostru va ajunge la ei, dar solicitările pentru consultaţii au crescut, oamenii preferând să nu mai iasă din casă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, a spus Alis Grasu.

UPDATE 10:15 – O femeie gravidă a fost transportată, vineri dimineaţă, de la Chilia la Tulcea, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor , informează ministerul.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, valabilă până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *