Dan Diaconescu : „Renunt la televiziune si intru in politica”

Patronul OTV Dan Diaconescu a fost eliberat din arest preventiv, având interdicţie de a părăsi ţara, iar Doru Pârv rămâne încarcerat, ca urmare a deciziei de vineri seara a Tribunalului Bucureşti.
Update Ora 22.15 La ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei, Diaconescu a anunţat că va ceda televiziunea fiicei sale şi va intra în politică, intenţionând să candideze la alegerile prezidenţiale din 2014.

În primul rând, şeful de la OTV i-a urat „la mulţi ani!” mamei sale şi apoi şi-a sfătuit fiica să mute canalul pe desen animate: „Tati mută pe desene animate, pentru că tata îţi va ceda ţie televiziunea şi va intra în politică!”.

Diaconescu a declarat că arestarea sa a fost politică. El a spus că va prezenta dovezile care susţin această afirmaţie în zilele următoare.

„Au mai trecut şi alţii prin prizonierat politic. Credeam că le ştiu pe toate însă abia acum m-am convins cum este ţara asta, cum e condusă şi de către cine. Am hotărât formarea unui partid politic care probabil se va numi Partidul Poporului Român. De asemenea, doresc să vă anunţ oficial că voi candida la alegerile prezidenţiale din 2014„, a declarat patronul OTV, în faţa susţinătorilor săi care scandau „Diaconescu preşedinte”.

Decizia Tribunalului este definitvă, astfel că Diaconescu va fi pus în libertate vineri seara din arestul Direcţiei Cercetări penale a Poliţiei Române.

Diaconescu va părăsi arestul poliţiei Capitalei. Instanţa i-a impus lui Dan Diaconescu să nu vorbească pe postul OTV despre cazul în care este cercetat de către procurorii anticorupţie. Nu are voie să ia legătura direct sau indirect cu primarul arădean Ion Moţ şi cu martorul principal din dosar, Mihaela Moise, cunoscută sub numele de Meme. Patronul OTV nu are voie să poarte arme şi trebuie să fie oricând la dispoziţia organelor de anchetă.

„Nu ştim motivele care au dus la admiterea acestui recurs. (…) Nu se poate stabili un semn de egalitate sub aspectul tratamentului juridic între Diaconescu şi Pârv”, a declarat avocatul lui Dan Diaconescu, Gheorghiţă Mateuţ.

„Nu am reuşit să vorbesc cu Dan Diaconescu, dar cred că este mulţumit. El va fi cercetat în libertate”, a completat avocatul jurnalistului Diaconescu.

Secţia I Penală a Tribunalului Bucureşti a judecat vineri contestaţia lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv. Dan Diaconescu şi Dorel Pârv sunt acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru şantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *