CRIMA DIN BRAŞOV: Femeia care şi-a decapitat bebeluşul a cerut instanţei să-i permită întoarcerea la copii


CRIMA DIN BRAŞOV: Femeia care şi-a decapitat bebeluşul a cerut instanţei să-i permită întoarcerea la copii

 Monica Iudeanu, tânăra de 27 de ani din Braşov care în februarie şi-a decapitat bebeluşul de şase luni, a făcut recurs la decizia Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, care a decis internarea ei într-un spital de psihiatrie, solicitând să se întoarcă la ceilalţi şase copii pe care îi are.


Joi, femeia a venit la Curtea de Apel Braşov însoţită de un poliţist de la Secţia 2 Poliţie şi de soţul ei.

Tânăra şi soţul său au cerut judecătorilor să acorde un nou termen pentru a-şi alege un nou avocat, după ce dosarul a fost preluat de un avocat din oficiu, iar instanţa a acordat un nou termen pentru 8 noiembrie.

La iaşirea de la Curtea de Apel, tânăra le-a spus jurnaliştilor că se simte bine în urma tratamentului şi că vrea să se întoarcă la copii deoarece îi este dor de ei. "I-am văzut ieri pe copii, dar mi-e dor de ei, să stau cu ei", a spus Monica Iudeanu.

Întrebată de ce şi-a ucis bebeluşul, Iudeanu a spus că nu ştie ce s-a întâmplat. Ea a mai afirmat că soţul şi copiii o vizitează o dată sau de două ori pe săptămână.

La rândul său, Iosif Iudeanu a spus că soţia lui regretă foarte mult ce s-a întâmplat şi că tratamentul pe care îl urmează în spital dă randament. El a spus că a iertat-o pentru ceea ce a făcut şi că vrea ca tânăra să se întoarcă acasă.

"Progresul a implicat inclusiv starea aceasta, cu momente de regrete, de plânsete cutremurătoare. Întrebarea ei este «Cum de s-a putut întâmpla aşa ceva?». Desigur, îmi doresc să se întoarcă acasă. Nu am renunţat la ea nici ca soţie, nici copiii ca mamă. Tocmai de aceea am şi făcut recurs. Noi nu am renunţat la ea. Nădăjduiesc şi cred că în urma tratamentului se va face bine şi se va întoarce acasă", a spus Iosif Iudeanu.

Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a decis, în 4 septembrie, ca Monica Iudeanu să fie internată într-un spital de psihiatrie pe o perioadă nedeterminată.

În plus, instanţa a hotărât să sesizeze Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru ca toţi ceilalţi şase copii ai familiei Iudeanu să fie monitorizaţi pentru a se stabili dacă este necesară instituirea unor măsuri speciale de protecţie a lor.

Monica Iudeanu a fost iniţial internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Braşov, fiind ulterior transferată la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Ştei, judeţul Bihor. Rezultatul expertizei medico-legale efectuate la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti a stabilit că, în momentul comiterii crimei, femeia nu avea discernământ.

În 25 februarie, Monica Iudeanu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav.

Femeia şi-a ucis bebeluşul în 24 februarie, decapitându-l cu un satâr. Ea şi-a motivat gestul în faţa procurorilor invocând versete din Vechiul Testament şi spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu. După ce i-a secţionat trupul în mai multe bucăţi, le-a pus în pungi de plastic şi le-a depozitat într-o cameră care era folosită ca depozit.

Monica Iudeanu le-a spus judecătorilor că bebeluşul ei nu era un copil obişnuit, ci "o plăsmuire a spiritelor", "un fel de creaţie făcută din vrăji" şi că a auzit pe hol vocea lui Dumnezeu care i-a spus că vine Apocalipsa şi i-a poruncit să omoare de îndată bebeluşul, iar ea a executat ordinul.

Femeia a mai spus că de mai multă vreme avea senzaţia că o urmărea cineva şi că vrea să îi facă rău soţului ei, iar faptul că a fost arestată este tot mâna celor care îi fac vrăji şi care vor să o ţină departe de familie. Ea spunea că noaptea aude cum soţul ei este bătut de cineva şi le-a cerut judecătorilor să îi pedepsească pe cei care nu o lasă să doarmă şi o violează.

Iosif şi Monica Iudeanu mai au şase copii - cinci băieţi şi o fată, cu vârste între doi şi nouă ani. Familia Iudeanu locuişte în Piaţa Sfatului nr. 13 din Braşov, într-o clădire formată din două corpuri - unul cu o cameră şi bucătărie, iar celălalt compus din două camere şi o bucătărie. Nici femeia, nici bărbatul nu au ocupaţie. Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constanţ, familia, care aparţine cultului penticostal, trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală.Sursa: Mediafax, 11 Octombrie 2012

Tags: tânărăcrimăinstanţă


  • voturi, Rating: 0/5

    | Bookmark and Share

Articole din aceeasi sectiuneDICTATORUL GADDAFI A FOST UCIS. Potrivit Reuters, EL A MURIT în urma rănilor suferite

DICTATORUL GADDAFI A FOST UCIS. Potrivit Reuters, EL A MURIT în urma rănilor suferite

UPDATEGaddafi ar fi fost găsit de un luptător tânăr, de 20 şi ceva de ani, care purta o şapcă având însemnele unei ...

citeste continuarea

CRIMĂ ORIBILĂ: Femeie de 73 de ani, incendiată în lift pentru că nu şi-a plătit o datorie

CRIMĂ ORIBILĂ: Femeie de 73 de ani, incendiată în lift pentru că nu şi-a plătit o datorie

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost arestat duminică pentru uciderea unei femei în vârstă de 73 de ...

citeste continuarea

Irak: Noua persoane au fost ucise la Bagdad in urma a doua explozii cu bomba

Irak: Noua persoane au fost ucise la Bagdad in urma a doua explozii cu bomba

Noua persoane au fost ucise si cel putin 21 au fost ranite intr-un cartier din Bagdad, dupa ce doua bombe au ...

citeste continuarea

Un câine poliţist a prins o tânără cu droguri în sutien

Un câine poliţist a prins o tânără cu droguri în sutien

Un câine-poliţist de la Frontieră a prins o tânără cu droguri în sutien, pe Aeroportul Internaţional Timişoara.Câinele lup al poliţiştilor de ...

citeste continuarea


Vizitatori online acum: 133